Den ultimata uppoffringen

Ok, Jesus hade det kanske inte så kul hängandes på korset, men sen fick han ju hänga i all evighet med Gud, mkt lidande mkt utdelning

 Många påstår att den ultimata uppoffringen är att offra sitt liv för någon annan, tex sin käresta/syskon/förälder/kaktus. men är det verkligen så?

Argument:För att det ska vara en jääättestor uppoffring så innebär ju detta att man får det något sämre. Säg att man är kristen, får man det sämre då? Njaaaa, är man typen som går och slänger iväg sitt liv för nån annans skull så lär man juh inte direkt hamna i helvetet, utan istället i himmelen, och den kan man väl gott trivas i?

Men ateisterna då? Ja de är juh ”realister” och ser inte nåt positivt efter döden, men inte heller något negativt; när man dör så är man död, varken mer eller mindre, man är bara död. Nu vill inte jag vara den som är den (eller jo) men är livet så roligt? Ok kanske lite roligare än detta tomma intet som man beskriver tillståndet att vara död, för vissa, ibland. Så ok några ateister har gjort en (liten) uppoffring.

Meeeeen, säg så här istället: nu har den där ateisten varit skitsnäll och dött så att hans älskade kan fortsätta leva; hur kul är det nu för Fröken Fryken att leva? Ja när folk går och dör för varandra så får man väl anta att de var ganska kära i varandra, ergo borde Fröken Fryken, trots sitt namn, vara förkrossad. Och hur illa var det nu igen att vara död? För er som redan glömt: Varken särskilt roligt eller tråkigt.

Alltså kan vi efter den här långgående analysen dra slutsatsen att det är den som fortsätter leva som drar kortaste strået.

Annonser

Om Jackuro

I skapandet har jag min lust ergo skapar jag, jag kommer fortsätta skapa så min lust fortsätter existera. Visa alla inlägg av Jackuro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: